Jeugdkamp 17 en 18 mei 2014 (2)

Hallo allemaal,

Als organisator van het jeugdkamp werd mij gevraagd om een stukje te schrijven.

Waar het idee op tafel kwam om het kamp als uitwisseling te doen, zijn wij wat clubs gaan mailen. Van Dronten kregen wij een hele leuke reactie en hebben wij meteen de organisatie in gang gezet. Team bij elkaar gezocht en mijn vader en John, die ik af en toe eens wat vroeg, en onder tussen druk mailende met onze contact persoon in Dronten.

Na wat drukte van school en werk kwam het kamp toch wel erg dicht bij. Snel een vergadering hier en een vergadering daar en er kwam toen eindelijk eens wat op papier. Wat spellen bedacht, locatie geregeld en boodschappen gedaan. Het weerbericht was goed dus op naar de dag van vertrek.

De dag van vertrek: 17 mei 2014.

De wekker vroeg gezet, we moeten nog vers brood halen en wat kracht voer voor de wedstrijd PASTA (mede mogelijk gemaakt door onze kok Richard, nog bedankt hiervoor), verzamelen, en op naar Dronten. Tenten opbouwen en spelletjes doen.
Nu is het wachten op onze trainer Niels Koelewijn, wel bekend uit de JSC B waar hij erg hoog scheen te lopen!
Heerlijk wezen sloten en goed getraind. Wat een mazzel hadden wij tijdens de wedstrijd aangezien we zaterdag middag met zijn allen het parcours hebben verkend.
’s Avonds nog levend stratego gedaan waar Niels toch echt de held was. 2 keer de vlag veroverd, wat een top team! Daarna hebben we kampvuur gemaakt, het bleek toch iets moeilijker dan gedacht met een olievat waar weinig tot geen luchtgaten in zaten, hé Dick en Peter?
Met wat Chips en frisdrank was het feest compleet en was het zo 01:00 uur dat de jeugd ging slapen.

Dag van de wedstrijd, 18 mei 2014.

6:00 werd de rust in Dronten verstoord door de kreten: ATOOMBOM en nog wat andere teksten, vanuit de jongens tent.
Na een rustige start en het ontbijt begonnen we al de tassen wat in te pakken en werd het op het terrein van Dronten al drukker met wedstrijdlopers. Er werden foto’s gemaakt en daarna konden wij de shirts ophalen. Claudia en ik begonnen met het inlopen. Wij moesten starten om 10:50 met onze koppelrun.De rest had later een gezamelijke warming up.
Iedereen ging van start met begeleider in een groepsrun en het was nog steeds heerlijk weer. De gezelligheid zat er bij de groepjes goed in en iedereen is met bandje over de finish gekomen: wat hebben we ook een top jeugd!
Na de wedstrijd was het alweer tijd geworden om de tenten af te breken en te vertrekken naar de andere kant van de dijk.

Een super geslaagd kamp met super mooi weer! Bedankt allemaal

Groetjes,

De organisatie.