Hersteldag 7 juni 2014

Verslag hersteldag 7-6-2014

Op een prachtige zomerse dag hebben we met 13 man en een vrouw weer alle knelpunten hersteld en je gelooft het haast niet maar er toch weer 3 compleet nieuwe hindernissen bij gebouwd.

Dat de nieuwe hindernissen een succes zijn bleek wel uit de grote groep op zondag die er niet vanaf bleek te slaan. Of kwam dat misschien  omdat sommigen er toch wel erg veel moeite met de kabouter tarzan hadden! Speciaal voor diegenen hebben we de touwen meteen weer iets langer gemaakt. Om de combi op die te laten lijken van de run uit Bathmen hebben we er meteen ook maar korte touwtjes achter gemaakt gevolgd  door een apenhang. Ook de  knuffelschuifpaalswingover  had veel aftrek.  Het leek er een beetje op, dat de meesten wat meer van knuffelen houden dan dat je zou denken! Tenslotte zijn de vaste palen ook al een topper. De echte bikkels haalden deze al zonder de bovenkant te pakken door een combinatie van kracht en techniek.

Wat betreft het herstelwerk zijn de volgende mankementen weer aangepakt:

  1. Ten eerste aan de rechterkant is de eerste balk vervangen van de 3 voudige balkswingover. Het linker kruistouw is opnieuw vastgemaakt want die begon al weer lekker in de boom vast te groeien. Van de dunne staplusjes is één touwtje vervangen en is er één extra bij gehangen omdat sommigen de oversteek van de banden naar de staplusjes wat moeilijk vonden. (Als je het dan te makkelijk vind mag je die dan ook gewoon overslaan!)
  2. De tussen sporten van de 2 wandrekken met dikke gele touwen zijn voorzien van rood/wit lint want ondanks dat een kwart van de tussen sporten al gebroken zijn,  zijn er toch nog altijd halve zolen die willen uitproberen of de rest wel sterk genoeg is. Bij deze dus: ze zijn niet sterk genoeg meer!!!!        De steunpalen van de combinatie hindernis met zeer korte touwtjes zijn beter neergezet en geborgd.  De vierkantige afspringpaal is aan bij de kanten opnieuw opgehangen en tevens is dit het begin of eind punt van de kabouter tarzan.
  3. Een borstwaardsom paal is weer opnieuw opgehangen i.v.m. verwurging.
  4. Het oranje boven touw op het einde links is opnieuw vastgemaakt, want ook deze zat nog met een ouderwetse verwurging aan de boom vast.
  5. In de speeltuin zijn de grote balken van de Knipe hindernis opnieuw bevestigd en de hoge swingover boven het net weer opnieuw gedaan.
  6. Voor de SOS is een nieuw helikopternet ontdaan van metalen haken en voor de eindhindernis zijn de tralieliggers alvast klaargelegd.
  7. Afgelopen maand zijn de brandnetels en wilde bramen doodgespoten van het ruige pad in het stukje bos van de natte cellen bij het kudik. Na inspectie vorige week zag ik dat alles goed dood ging en dat John van Dijk dus zeer goed werk afgeleverd had. Ook had hij alle brandnetels onder de hindernissen op de baan behandelt.

Al met al is er dus zeer veel gedaan en kunnen we ons voorlopig weer lekker uitleven op ons heerlijke speelterrein. Dank aan Wilfred voor zijn eieren en dank aan de rest. Doordat we de laatste korte touwtjes hindernis ook nog af wilden maken en nog de nieuwe hindernissen getest moesten worden waren om half 2 klaar.

De bikkels deze keer:
Ebbel, Peter B(Henk) Cowboy Nico, Wilfred,  Lennart, Peter Schilder,  Jos M, Hans, Dick Gryls, Chris, Frank B, Stefan Twisk, Yvonne.

Groeten,

Gerard

Zoek de kabouter tarzan!!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC