JSC (Jeugd Survival Circuit)

Een run lopen

Via de website van de survivalbond kun je je inschrijven voor verschillende runs door heel Nederland.
Als je lid bent van SSV, heb je een bondsnummer gekregen bij het inschrijven. Via dit nummer kun je je inschrijven voor een run. Als je meedoet aan het wedstrijdseizoen moet je een apart wedstrijdlicentie aanvragen via de bond.

Er zijn verschillende soorten wedstrijden die je kunt lopen:

– Recreantenrun individueel
In je eentje ga je de hindernissen te lijf die je onderweg tegen komt. Deze run is over het algemeen lichter dan de wedstrijdrun. De jury is iets milder streng en de gezellige sfeer druipt er van af. Erg leuk voor de recreatieve loper die eens in de zoveel tijd een wedstrijd wilt lopen.

– Recreantenrun koppel
Bij een koppelrun loop je in een tweetal met hetzelfde startnummer. Samen ga je het parcours over waarbij je elkaar mag helpen. Een hele leuke manier om je eerste run te lopen met een vriend of vriendin.

– Recreantenrun ouder-kind
Bij een ouder-kind run loop een kind onder de 12 jaar samen met een ouder persoon. Samen overwin je de obstakels. Als jonge survivalrunner is dit een leuke manier om de sport te leren kennen samen met je moeder of vader.

– Recreantenrun groep
Bij een recreanten groepsrun is het doel dat je hele groep de hindernissen haalt. Je helpt elkaar door dik en dun om allemaal de hindernissen te halen.

– Wedstrijdrun JSC/JSR
Binnen het wedstrijdcircuit zijn er 4 verschillende leeftijdscategorieën
JSCD/ JSR 8-9
JSCC/ JSR 10-12
JSCB/ JSR 13-14
JSCA/ JSR 15-17

Het doel van deze runs is om zo snel mogelijk alle hindernissen te halen en te finishen met je bandje. Je beste tijden worden opgeteld en zullen je in het eindklassement een plekje geven.
Tot 14 jaar is de run 5 km met ongeveer 30 hindernissen, daarna is de run 8 km met ongeveer 40 hindernissen.
Voor de jeugd tellen er 8 van de 16 runs mee voor het eindklassement.

Wanneer je minimaal 5 wedstrijdruns loopt, heb je recht om op woensdag en vrijdag te trainen. Dit gaat in overleg met de hoofdtrainers.