Wijziging trainingstijden jeugd vanaf 1 oktober a.s.

We hebben de zomervakantie achter de rug en de scholen zijn weer begonnen maar wel in een heel andere vorm. Kinderen gaan korter en minder naar school. Onze jeugd lijkt elkaar nauwelijks meer te zien en dat zien we ook tijdens onze trainingen. Vooral de oudere jeugd vindt het heerlijk om sociaal met elkaar om te gaan. Zo begrijpelijk allemaal. Wel heeft dit tot gevolg dat de inzet tijdens het trainen soms te wensen over laat.

Om toch iedereen weer gemotiveerd te krijgen willen we in plaats van wedstrijden eens in de paar maanden een runnetje op en rond de baan organiseren. Ook willen we een vorm van individuele vooruitgang gaan toetsen. Denk bijvoorbeeld aan 5 km hardlopen of het aantal swingovers binnen een bepaalde tijd. Tal van ideeën die we gaan uitwerken.

We hebben in ieder geval besloten om met ingang van 1 oktober a.s. de trainingstijden voor de jeugd te gaan wijzigen.

Woensdag: 19:00-20:15 voor alle groepen.

Vrijdag: groep 1 & 2 traint om 19:00-20:00 en groep 3 & 4 traint om 20:00-21:00.

Het voordeel hiervan is dat de totale groep per trainingsmoment kleiner is waardoor er meer individueel begeleid kan worden. De trainingen worden een stukje intensiever zodat er minder tijd is om te kletsen. De late groep mag een half uur eerder komen om vooraf lekker met elkaar te kletsen. Een ander voordeel is ook dat we weer jeugd kunnen laten instromen.

De nieuwe tijden zullen 3 maanden getest worden. Aan het einde van het jaar zal gekeken worden of de nieuwe tijden blijvend zijn.

Met sportieve groet

Sam en Martijn