Verslag hersteldag 29-8-2015

Verslag hersteldag  29-8-2015

Zo direct na de vakantie lijkt het wel of iedereen weer een beetje in het normale ritme moet komen. De hele zomer trainden we al met halve bezetting en met het opgeven voor de bouwdag zat ook niet veel schot. Vier dagen voor de bouwdag hadden zich nog maar 4 man opgegeven maar zaterdagochtend stonden er gelukkig toch weer 15 helpers klaar.  Vorige week hadden we weer baan controle en de controleur wist toch weer een stuk of 6 kleine puntjes zoals veiligheidstouwtjes die er niet of niet goed waren, te vinden. Die konden we dus mooi herstellen. Voor de rest waren er geen grote punten dus dat is weer mooi gaan.

We hebben 2 wandrekken vervangen voor een lange kasconstuctie waardoor we nu 10m korte touwtjes achter elkaar hebben en de dikke gele touwen uitgebreid met3 korte touwtjes waardoor ze ineens veel moeilijker zijn.
De vaste palen zijn met 10 stuks uitgebreid dus als je blij was dat je net de 10de kon halen heb je nu een nieuwe uitdaging nl 20!!!! stuks.

Ook is de koudwaterslang speciaal voor Fred voorzien van een douchekop zodat Fred voortaan koud kan douchen.

Dan het herstelwerk:

 • De brandweerslang staplussen zijn vervangen door nieuwe slangen en tevens is het dikke rode boventouw vernieuwd want als je die vastpakte zat je hand helemaal vol met nylon haren. Het is nu dus ook weer een leuke swingover geworden. Tevens hebben we ze meer opzij gehangen zodat er nu een looppad over is.
 • De hijsbandjes van de borstwaardsompalen zijn weer verlegd zodat ze niet in de boom kunnen groeien.
 • Verschillende veiligheidstouwtjes zijn vernieuwd of verwijderd.
 • De constructie van de deur waar je onderdoor moet is geschoord.
 • Overbodig touw en ondoorzichtige knopen zijn gefatsoeneerd.
 • Een paar boompjes die in de weg stonden zijn geliquideerd en wat oude boomstronken verwijdert.
 • De 6-voudige apenhang touwen zijn weer opgespannen.
 • De eindbalken van het horizontale net zijn geborgd door touw.
 • De stokjeswand is weer een beetje opgeknapt.
 • De losse apenhang touwen zijn opnieuw vastgemaakt zodat ze samen nu een halve meter van de grond hangen. Misschien kan iedereen die de hindernis gebruikt erop letten dat de touwen altijd van de grond afliggen wat de levensduur enorm verlengt.
 • Verder zijn alle touwen weer nagelopen en afgebrand waar nodig.

Al met al is er dus zeer veel gedaan en kunnen we ons voorlopig weer lekker uitleven op ons heerlijke speelterrein. Alle helpers ontzettend bedankt voor jullie hulp en inzet. Tevens de voorzitter bedankt voor de lekkere koek bij de koffie.

De bikkels deze keer:
Uiteraard waren er weer de vaste toppers  aangevuld met wat nieuwe gezichten en gelukkig ook weer dezelfde dame nl Wendy die nu ook wel bij het vaste team hoort. Verder de mannen: Peter Schilder, Sjaak,  Lennard, Peter Bakker, Ron, Arjan Dekker, Sander Visser, Frank Bakker, Robbert, Erik v Diepen , Cees Gorter, Wim Tensen, Paul Ooteman, Niels Kreuk en Rens.

Groeten Gerard