Verslag Hersteldag 29-3-2014

Verslag Hersteldag  29-3-2014

Op de eerste zomerse dag hebben we wederom met een grote groep vrijwilligers alle mankementen hersteld en een stuk of 5 nieuwe hindernissen opgehangen.

Allereerst hebben we een prachtige hut erbij gekregen waar we onze jassen, sleutels en drinkflessen kunnen stallen. Ook zouden we deze hut, volgens Fred, nog voor andere doeleinden kunnen gebruiken, maar dat moeten jullie aan Fred zelf maar even vragen!!! Alle touwen zijn weer nagelopen op afgeraffelde ondereindjes en waar nodig getaped en afgebrand. Ook is er hier en daar is er nog een  borgtouwtje en inklimtouw bijgezet en is het hele terrein weer ontdaan van afval. Verder waren er tijdens de laatste storm enkele grote takken over hindernissen gewaaid en die zijn deskundig door Lennard met zijn kettingzaag verwijderd en de touwen zijn weer opgespannen. Bij de evenwicht sta-paaltjes zijn er 6 bijgeplaatst zodat er nu 2 man naast elkaar er over kunnen. Aangezien de dunne elastieken kapot waren hebben we deze vervangen door bigbags swingovers. Je mag zelf kiezen of je ze binnendoor neemt of buitenlangs. De bovenbalk van het net met buis is vervangen door een nieuwe en een nieuw net is opgehangen. Het oude net is met een nieuwe buis eronder aan de overkant in een lange apenhang combi geplaatst omdat sommigen dachten dat die hindernis nog wel wat zwaarder mocht. Ook is er aan dezelfde apenhang nog een tarzanswing met dunne gladde touwen gemaakt. In hetzelfde stuk is er ook een tarzanswing verschenen onder 2 betonplex platen met touwtjes van 20cm lengte. Als ik jullie was zou ik deze maar goed oefenen want de geruchten gaan dat deze hindernis in de eindhindernis van de Oerbossurvival komt! Doordat we het middenstuk overbrugd hebben met een lange apenhang van ongeveer 40meter is het nu mogelijk om de gehele rechterkant van 200m te volbrengen zonder met je voeten de grond aan te raken. Uiteraard was ik zeer nieuwsgierig of dit ook binnen een redelijke tijd te doen was en dus heb ik zondag ochtend een poging gedaan. Met enkele rust momenten erin,  heb ik de tijd op 20 minuten kunnen zetten. Voor jonge bikkels zoals Rens moet 15 minuten dus makkelijk haalbaar zijn.

Al met al is er dus zeer veel gedaan en kunnen we ons voorlopig weer lekker uitleven op ons heerlijke speelterrein. Dank aan Wilfred voor zijn eieren en dank aan de rest. Door ieders grote inzet was alles om half een klaar.

Nog een verzoek: Heeft er iemand komende weken nog een paar uurtjes over om de brandnetels dood te spuiten in een stukje van de Oerbossurvival?

De bikkels deze keer: Ebbel, Cowboy Nico, Derk, Dorien, Wilfred, Ron, Sjaak Steltenpool, Lennard, Fred, Peter Schilder, Cees Gorter, Wim Tensen, Jelle, Rens Lugtenaar, Jos M, Peter Koppies, John R en Robbert.

Groeten Gerard