Verslag Hersteldag 22-11-2014

Verslag Hersteldag 22-11-2014

Op een bijna droge toch wel vrij frisse ochtend waren er maar liefst 20 mannen en vrouwen op komen draven. Gelukkig dat we met zo’n grote groep waren, want uiteindelijk was het gewoon weer 1 uur dat we de poort afsloten. Maar doordat we met zovelen waren, is wel alles wat in de planning stond gedaan.

Allereerst is aan de rechterkant de dode boom naar 3 kanten geschoord en zijn de brandweerslangen en staplusjes omhooggehaald.

De nieuwe combi apenhangen blijken in het begin toch altijd weer wat uit te zakken en deze zijn daarom weer wat strakker getrokken. Velen vonden dat de korte touwtjes zeer deden aan hun tere handjes dus daarom hebben we daar nieuwe dikke stroeve touwen ingehangen. Voor dezelfde mensen hebben we de Knipe lusjes vervangen voor dikker touw. Nog even en we gaan bij de poort fluwelen handschoentjes uitdelen!

Die gehele combi is weer mooi horizontaal gehangen met behulp van Fred zijn liftje. (wat zijn we ook zonder hem he!) en de kaboutertarzan is iets verhoogd omdat de langsten onder ons bijna niet onder de eindbalk door konden.

Het helicopternet van de slinger is vervangen voor een nieuw net die we verticaal hebben opgehangen waardoor ie een ietsie pietsie moeilijker is maar als je goed oefent is ie haalbaar. (zelfs Wilfred haalde hem in één keer!!!!)

In de speeltuin zijn weer wat touwen vervangen en opnieuw vastgemaakt. Ook is de eindbalk van de 6-voudige apenhang vervangen.

Als enige nieuwe hindernis is er deze keer een brandweerslang tarzanswing bij gekomen, met als extra moeilijkheid een blauwe ton in het midden. Omdat Sjaak vond dat de jeugd ook een knuffelschuifpaalswingover moest hebben heeft hij er voor hun meteen 2 gemaakt.

Verder is het houtrek weer geordend, de autobanden weer netjes opgestapeld en balkjes opgeruimd.

Ook zijn er weer een aantal oude boomstronkjes weggehakt die onder de hindernissen stonden.

De aanwezige dames hebben alle touwen weer nagelopen en waar nodig afgebrand en tevens alle rommel opgeruimd.

Al met al is er dus weer heel veel gedaan en kunnen we lekker de winter in.

De bikkels deze keer:
Uiteraard de vaste ploeg van een man of 10 aangevuld met regelmatige helpers en gelukkig ook weer een paar nieuwe gezichten:

Ebbel, Peter Bakker, Wilfred, Lennard, Dick Gryls, Rens, Yvonne, Fred, Mark en Frank Noorlander, Michael, Johan v Gelderen, Mark, Wendy, Marloes , Ajan, Mats, Erik en Jeroen Kok.

Groeten Gerard