Verslag hersteldag 21-3-2015

Verslag hersteldag  21-3-2015

Op de eerste lente dag viel er s’morgens nog weinig lente te bespeuren. Vies koud was het en tot tienen nog lichte regen erbij. Dat was vast wel de reden dat er harder gewerkt werd dan ooit want om 12 uur was de hele lijst van een stuk of 20 mankementen afgewerkt en waren er weer 4 nieuwe hindernissen erbij.
Als mooiste nieuwe hindernis is toch wel het tonnetje van Westerbork. Op zondag ochtend waren ze er niet bij weg te slaan. Iedereen wou hem wel even testen en zowaar de meesten haalden hem ook nog. Maar niet getreurd voor diegenen die hem te makkelijk vinden. Bij de volgende bouwdag gaan we de gaten aan een kant wat verder uit elkaar zetten zodat iedereen aan zijn trekken komt.
Als tweede hebben we steigerplanken verticaal opgehangen en ze blijken ook hier wat gemakkelijker te doen dan in de eindhindernis van Kootstertille wanneer je armen al totaal verzuurt zijn. Als leuke bijkomstigheid kunnen we de planken ook als “gewone” swingover gebruiken
Tenslotte hadden we nog 3 planken over. Hier hebben we een combi van gemaakt samen met een paar triangels, korte stokjes en een kort touwtje om een variatie hindernis te creëren.
De nieuwe hindernissen zijn ook meteen al opgenomen in de nieuwe buffelruns die te vinden zijn achter het bord.
Als laatste nieuwe feit is dat er eindelijk een klok is. We hebben hem opgehangen in Fred zijn hok en hij is radio controlled wat betekend dat de tijd altijd juist is zolang de batterijen het doen. Als toegift staat de datum en maanstand er ook op.

Dan het herstelwerk.

 • De korte swingover touwen aan het begin van de brandweerslang tarzan zijn nu weer echt kort!
 • Een dikke loopbalk is iets verplaatst om veiliger de eerste 3 voudige balkswingover te maken.
 • Van wat balken zijn de veiligheids lussen opnieuw bevestigd.
 • De plaat met zeer korte touwtjes is 40cm lager gehangen zodat de kleinsten onder ons niet zo hoog meer vallen als ze het eind weer niet halen. (oa Fred)
 • Wat borstwaardsom balken zijn opnieuw bevestigd omdat de hijsbanden in begonnen te groeien.
 • De korte touwtjes voor de kaboutertarzan zijn geheel gerenoveerd. De touwtjes zijn allemaal op dezelfde lengte gemaakt, een kromme boom is vervangen door 2 steunpalen en de boven touwen zijn weggehangen tegen het teveel doorveren.
 • Het lage wandrek is weer rechtgehangen.
 • Het boventouw van het vertikale net van de slinger is opnieuw weggehangen dmv een steunpaal.
 • De deur die op geheimzinnige wijze doorgezakt was is ook vervangen. (dames, let wel op jullie achterwerkjes!)
 • Verder zijn alle touwen weer nagelopen op illegale knopen en afbrand waar nodig.
 • Ook is de heuvel van een vers laagje houtsnippers voorzien.

Al met al is er dus zeer veel gedaan en kunnen we ons voorlopig weer lekker uitleven op ons heerlijke speelterrein. Dank aan Wilfred voor zijn eieren en dank aan de rest hun hulp en geweldige inzet.

De bikkels deze keer:
Uiteraard was de vaste ploeg van een man of 10 aangevuld met regelmatige helpers en gelukkig ook weer een paar nieuwe gezichten nl 2 dames: Ebbel, Peter Schilder, Wilfred,  Lennard, Hans, Rens, Fred, Robbert, Wendy, Ajan, John Reus, Jos M, Jacco, Derk, Lorette, Sjaak en Tessa.

Groeten Gerard

Oja nog een vraagje aan iemand die nooit op zaterdag ochtend kan helpen maar wel heel graag wat wil doen. De brandnetels moeten half april weer doodgespoten worden. Diegene mag zich bij mij melden.

 

Foto 2015 hersteldag 20150321

Zie hier op zondagmorgen een paar dolenthousiaste aanstormende talenten van de vereniging op ons nieuwe tonnetje.