Nieuwe Survival Trainer Cursus

Beste leden en/of geïnteresseerden,

Voor komend seizoen zal er vanuit het hoge noorden weer een Survival Trainers Cursus (STC) gegeven gaan worden door Jesper Hommes (zie onderstaande info). Ditmaal zal er opgeleid gaan worden voor de woensdag en vrijdagavond (jeugdtraining) en de maandagavond (recreanten/beginners).

Belangstellenden kunnen zich opgeven via bijgevoegd document (klik hier). Graag invullen en insturen naar het volgende emailadres; theo.jong@ssvsurvival.nl. Verzamel en stuur ik ze ineen door.

De kosten zijn net als vorige edities voor de SSV, met als eis dat men op een van de bovengenoemde avonden in een pool trainingen gaat assisteren/verzorgen. Doe je dit alleen? Nee, nooit. Er is al een pool van trainers die op bovengenoemde avonden trainingen verzorgen. Dit alles onder auspiciën van de (hoofd) trainers Bart & Folkert.

Deadline voor opgave is woensdag 24 augustus 2016.

Groeten Theo Jong
Voorzitter SSV

Hieronder alle informatie omtrent de cursus.

=============================================================================================================================

Survival Trainer Cursus 2016 – 2017

Voor de volgende editie van de STC heb ik weer gekozen voor een periode van 8 zondagen net als de cursus van 2015 – 2016. De reden hiervoor is dat ik meer praktijk in de cursus wil verwerken en wil voorkomen dat een zondag een waterval aan informatie wordt, waarbij er maar een klein deel blijft hangen. Vooral voor mensen die nog niet veel ervaring hebben in het geven van trainingen is dit bij voorgaande cursussen overweldigend geweest.
Daarnaast is het plan om modulair te gaan werken. Deelnemers kunnen kiezen voor 1, 2, 4 of 8 cursusdagen afhankelijk van de interesse en leervraag. Voor beginnende trainers adviseer ik de volledige 8 cursusdagen om een compleet aanbod te krijgen van de basis van training geven.

Inhoudelijk:
De cursus zal gedurende de 8 lesdagen op de totale breedte van training geven in survivalrun ingaan. De cursus is voornamelijk informerend en de deelnemers kunnen gedurende de cursus informatie opnemen die zij interessant vinden voor hun praktijksituatie.
Onderwerpen die tijdens de cursus naar voren komen zijn de volgende: Didactiek (leer van het lesgeven), veiligheid tijdens trainingen, trainingsopbouw, blessure preventie, differentiatie naar motief en niveau, biomechanica van het bewegen, techniek van de meest voorkomende survivalhindernissen, trainingsleer, periodisering, en special tasks (techniek van houthakken, boogschieten, kajakken, etc..). Daarnaast zal er tijdens deze cursus ook veel trainingsmateriaal beschikbaar worden gesteld in praktische vorm. Tijdens de cursus is er bij elk onderwerp altijd de mogelijkheid om persoonlijke vragen of problemen op het gebied van training te behandelen.

Stage:
Gedurende de cursus is het de bedoeling dat je stage gaat lopen bij een (je eigen) survivalrun vereniging. Op deze manier kun je direct hetgeen wat behandeld is in de voorgaande cursusdag implementeren in de praktijk. Er zijn geen verplicht aantal uren.

Data:
De nieuwe cursus zal deels plaatsvinden in 2016 en deels in 2017. De cursus wordt gepland op zondagen van 9:00 – 16:00 (met uitloop tot 17:00). Zondagen worden gekozen waar geen circuit wedstrijd (BSC, RUC of TSC) plaatsvindt. Zodra de wedstrijdkalender definitief is zal ik de data concreet inplannen. Grofweg vindt er een cursusdag plaats in de volgende maanden; september, oktober, november, december, februari, maart, mei en juni.

Kosten: (exclusief reis en eten/drinken, inclusief lessen en lesmaterialen)
De kosten zijn €500,- per persoon voor 8 dagen, €250,- voor 4 dagen, €150,- voor 2 dagen en €100,- voor 1 dag naar keuze. Opgave voor de gehele cursus of 4 cursusdagen naar keuze dient voor 1 juli aanstaande te gebeuren.
Voor opgave voor 1 of 2 cursusdagen dient dit een maand voor het plaatsvinden van de betreffende cursusdag te gebeuren ivm. voorbereidingen.

Locaties:
De locatie zal per cursusdag variëren. Afhankelijk van de inhoud van de betreffende cursusdag zal er een locatie gezocht worden bij 1 van de verenigingen waarvan er cursisten deelnemen.

Aantal deelnemers:
Om de cursus door te laten gaan moeten er 12 aanmeldingen zijn voor de volledige cursus.